A játék elején mindenki megkapja a ma Magyarországon elérhető támogatásokat: vállalhatnak egy vagy több gyermeket, ez esetben családi pótlékot és GYES-t kapnak, segélyhez (foglalkoztatást helyettesítő támogatás) jutnak.

A játék folyamán közmunkából vagy alkalmi munkából szerezhetnek jövedelmet (esetleg bejelentett „valódi” munkához is juthatnak), kaphatnak eseti segélyt, és akinek szerencséje van, az találhat vagy nyerhet is pénzt.

A játék folyamán mindenkinek kell élelmiszert vásárolnia, be kell fizetnie a lakásfenntartás költségeit (ha nem teszi meg, akkor esetleg – áram híján – megromlik az ennivalója, megbetegszik a hidegben, vagy megbüntethetik), ezen kívül a gyermekek iskoláztatása, a közlekedés, a ruházkodás, az orvosi ellátás is kiadásokkal járnak. Ha valakinek nincs pénze akkor a kisboltban vásárolhat hitelbe, vagy az uzsorástól kérhet kölcsönt.

A játékban az nyer, akinek sikerül túlélnie a hónapot.

A játékosok száma nincs megkötve, az optimális létszám 4-6 fő vagy 3-5 fős csapat ("család"). Szükség van egy játékvezetőre, aki az önkormányzat, a boltos és az uzsorás szerepét játssza. Egy játék időtartama (4-6 csapat esetén) kb. 40-60 perc.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK A FACEBOOKON IS >>>

GYERE - Gyerekesély Közhasznú Egyesület
e-mail:szociopoly.gyere@gmail.com
telefon +36 70 383 3672
iroda: Budapest, XIII. Pozsonyi út 14. II. emelet,
(kaputelefon: 8-as gomb)