Ebben a játékban bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, alkalmi munkából szerezhető jövedelem.

A játék során egy átlagos hónap napjain haladunk végig – némileg meggyorsítva az időt, kockadobások segítségével –, a játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélnie a hónapot (a bevételek és kiadások összegei hozzávetőleg megfelelnek a mai magyar valóságnak).

"Szemfelnyitó hatása volt. Nagyon sok embernek ajánlanám, hogy jöjjenek ide játszani!" "Szerintem nem a valóságot tükrözte a játék, mert több pénzből kellett volna gazdálkodnunk." "Így diák fejjel eddig nem gondoltam bele, milyen nehéz egyes emberek élete. Az embereknek több lehetőséget kellene nyújtani állások terén, hogy ne kelljen fekete munkát vállalniuk." "Nekem nagyon tetszett a játék, az árak, a bevételek elég reálisak voltak. Jó játék volt, fordulatos és – a valósággal ellentétben – szórakoztató." (budapesti gimnazisták a játékról)

"A mindennapi élethelyzetekről, kiszolgáltatottságunkról, megalázottságunkról a profi színészek gondoskodtak, valósághű, bénító zsenialitással. Miközben mi magunk dönthettünk – látszólag – a sorsunk felől. Nehéz volt, kimerítő, még erre a rövid időre is. (…) Mindannyian megváltoztunk kicsit, elbizonytalanodtunk, meggörnyedtünk.” Rácz I. Péter, Vasárnapi Hírek

"Bass László érzékenyen, nagy szaktudással vezeti a diákokat a falu valóságába, saját lehetőségeik megismerése felé. (…) A diákok és színészek közt interaktív improvizált jelenetek zajlanak, senkinek nem gond a részvétel, sőt szemmel láthatóan öröm és egyre több érzelem is vegyül bele.”
Tompa Andrea, Magyar Narancs

CSATLAKOZZ HOZZÁNK A FACEBOOKON IS >>>


GYERE - Gyerekesély Közhasznú Egyesület
e-mail:szociopoly.gyere@gmail.com
telefon +36 70 383 3672
iroda: Budapest, XIII. Pozsonyi út 14. II. emelet,
(kaputelefon: 8-as gomb)